Αθάνατοι Έλληνες Συγγενείς: Χιούμορ Edition!

suggeneis
Μοιράσου το!

Χριστός Ανέστη αγαπητοί μου φίλοι. Μερικές ημέρες νωρίτερα εορτάσαμε το Πάσχα και κατόπιν την Πρωτομαγιά. Δύο εορτές οι οποίες αν μη τι άλλο, μας έδωσαν την αφορμή ή ακόμη και την ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο και να διασκεδάσουμε με τους συγγενείς μας.

Οι συγγενείς μας αποτελούν την οικογένειά μας με την ευρεία έννοια. Είναι τα αγαπημένα μας πρόσωπα τα οποία βρίσκονται κοντά μας σε λύπες και χαρές. Ωστόσο σαν άνθρωποι και αυτοί έχουν τα προτερήματα αλλά και τα κουσούρια τους.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, το οποίο θα μπορούσα κάλλιστα να ονομάσω 10 συγγενείς που δεν λείπουν από το Πασχαλινό τραπέζι, την τιμητική τους έχουν οι Έλληνες συγγενείς, οι οποίοι φυσικά και δεν λείπουν από κανένα εορταστικό τραπέζι.

Μείνε μαζί μου σε αυτό το χιουμοριστικό άρθρο το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα σου φτιάξει τη διάθεση. Φύγαμε..

 

Ο συγγενής «που στην ηλικία σου είχε 10 γκόμενες»

Ξεκινάω φυσικά με τον κορυφαίο, τον ύψιστο, τον τρισμέγιστο, τον υπέρτατο Έλληνα συγγενή ο οποίος δεν λείπει από κανένα εορταστικό οικογενειακό τραπέζι. Πρόκειται συνήθως για άνδρα γύρω στα 50 με 55 έτη, ο οποίος επιμόνως και εναγωνίως ρωτάει κάθε νεαρό που βρίσκεται στο τραπέζι αν έχει ‘’φιλενάδα’’, με απώτερο σκοπό να του δοθεί η ευκαιρία να ξεστομίσει την επίμαχη, ανακουφιστική, εξυψωτική και άκρως διεγερτική για τον ίδιο φράση, «εγώ στην ηλικία σου είχα 10 γκόμενες». Στην πραγματικότητα τη μοναδική ‘’γκόμενα’’ που είχε ποτέ του την παντρεύτηκε και δεν τολμάει ούτε να αναπνεύσει χωρίς την άδειά της.

(Ειλικρινά είσαι το είδωλό μου!!!)     

 

Η συγγενής «που παντρεύτηκε πριν από εσένα»

Είναι συνήθως γυναίκα γύρω στα 60, την οποία ξεχωρίζεις αμέσως από το φουντωτό μαλλί της δεκαετίας του 60’, τα μεγάλα στρόγγυλα γυαλιά και φυσικά από το μουστακάκι της. Από μικρή πίστευε ότι θα ξεσκονίζει τα ράφια, ωστόσο έπειτα από περίεργες συμπτώσεις και ανεξήγητα περιστατικά κατάφερε μέσω προξενιού να παντρευτεί. Παρενοχλεί συνήθως τις κοπέλες του τραπεζιού, επισημαίνοντάς τες ότι ο προορισμός της γυναίκας είναι ‘’να ανοίξει σπίτι’’ και να κάνει παιδιά, χωρίς ωστόσο να παραλείπει να τονίσει με στόμφο ότι η ίδια στην ηλικία τους είχε ήδη παντρευτεί.

(Κούλαρε θεια!)  

 

Ο «χαζομπαμπάς» συγγενής

Νεαρός 25 με 30 ετών, ο οποίος απέκτησε πρόσφατα κόρη. Θα τον δεις να παίζει με τα παιδιά και μονολογώντας να θριαμβολογεί για τα τάλαντα της κόρης του. Κατά διαστήματα, θα διακόψει τη συζήτηση των ‘’μεγάλων’’ για να επαινέσει την κόρη του και φυσικά οι 11 από τις 10 φράσεις που βγαίνουν από το στόμα του ξεκινούν με το «εμένα η κόρη μου..».

(Υπάρχουν τσουρέκια πάνω στο τραπέζι αδερφέ, δεν τα χρειάζομαι και στο παντελόνι μου. Φιλικά πάντα)

 

Η «ντίβα» συγγενής

Σκάει μύτη τελευταία στο τραπέζι με βασιλική αμφίεση. Χαιρετίζει τους πάντες με ένα ξερό «γεια» και κάθεται με χάρη στο εορταστικό τραπέζι. Αν το τραπέζι βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο αμέσως βγάζει τα γυαλιά ηλίου της και πασαλείβεται με αντηλιακό προσώπου παρόλο που έχει έκλειψη ηλίου. Δεν θα πεις και πολλά μαζί της, καθώς την περισσότερη ώρα την περνάει απαντώντας στα μηνύματα που της στέλνουν στο κινητό. Δέχεται αρκετά σχόλια από τους γερομπαμπαλήδες του τραπεζιού για την εμφάνισή της, ωστόσο απαξιοί να απαντήσει.

(Μεταξύ μας… και πολύ καλά κάνει!)

 

Ο συγγενής «από το εξωτερικό»

Πρόκειται συνηθώς για κάποιο θείο που διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και θέλησε να περάσει τις γιορτινές ημέρες παρέα με τους συγγενείς στην όμορφη πατρίδα. Κάθεται σε μία γωνιά ήσυχος και χαμογελαστός. Είναι ο μοναδικός που απολαμβάνει τη συντροφιά στο έπακρο και απαντάει με ευγένεια κάθε φορά που τον ρωτάνε για τη ζωή στο εξωτερικό. Είναι ο πρώτος που φεύγει από το τραπέζι, προφανώς με πονοκέφαλο, καθώς ξέμαθε από τη βαβούρα και τον πανηγυρικό τρόπο με τον οποίο γιορτάζει ο Έλληνας.

(Και μόνο που κατάφερε να ξεφύγει από το πρωτόγονο κράτος μας του βγάζω το καπέλο. Κατά τα άλλα ωραίος τύπος!)

 

«Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη»

Ο κλασσικός Έλληνας ξάδερφος φοιτητής. Έρχεται στο τραπέζι ‘’κομμάτια’’ από τη χθεσινοβραδινή κραιπάλη και με αναμμένα τα λαμπάκια καθώς η μητέρα του τον ξύπνησε και τον ‘’ζάλισε’’ για να έρθει. Σίγουρα θα τον ακούσεις από χιλιόμετρα λόγω του τσιγαρόβηχα. Είναι ατημέλητος και σε φάση Νιρβάνα. Προσπαθεί να χαιρετίσει αλλά οι λέξεις δεν του βγαίνουν και αναγκαστικά πέφτει στην καρέκλα σα πτώμα. Αμέσως ανάβει τσιγάρο και παίρνει στα χέρια του το μπουκάλι με το τσίπουρο..

(Τυπάρας!)

 

Ο «λόρδος» συγγενής

Ο γηραιότερος του τραπεζιού, δηλαδή ο παππούς της οικογένειας. Κάθεται στην καλύτερη θέση και την πιο άνετη καρέκλα. Όλοι τον υπηρετούν και γυρνάνε γύρω του. Χαίρεται την κάθε στιγμή και το διασκεδάζει με την ψυχή του. Σίγουρα, θα αναφερθεί σε ιστορίες από το στρατό τις οποίες έχει πει αμέτρητες φορές και συνεχίζει μέχρι να κουραστεί και να αποκοιμηθεί στην καρέκλα.

(Τα σέβη μου άρχοντα!)

 

Η συγγενής «που θα φάει μόνο λίγη σαλάτα»

Αναφέρομαι στη γλυκομίλητη θεία η οποία σηκώθηκε αχάραγα, με σκοπό να βοηθήσει στις ετοιμασίες ώστε να ευχαριστήσει τους συγγενείς της. (Μέχρι εδώ καλά). ΩΣΤΟΣΟ παρότι οι εξετάσεις της μαρτυρούν το αντίθετο, η ίδια δηλώνει ότι σιχαίνεται το κρέας, τις πατάτες, τα αβγά, τα γλυκά και στο σημερινό τραπέζι θα φάει μόνο λίγη σαλάτα. (Και τώρα αρχίζει το καλό..). Από νωρίς έχει ‘’τσιμπήσει’’ (με την κουτάλα φυσικά), από κάθε πιάτο που υπάρχει στο τραπέζι και με το που ετοιμαστεί το αρνί θα δοκιμάσει ένα κομματάκι για να δει αν είναι καλό, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της. Στην πραγματικότητα παίρνει μπροστά της όλο το ψαχνό και το καταβροχθίζει ανελέητα.

(Άσε κάτω το ψαχνό θεια γιατί θα σου δαγκώσω το χέρι και είμαι ικανός να φτάσω μέχρι το λαιμό. Ορίστε μας!)   

 

Ο «Ορέστης Μακρής»

Πρόκειται για το απόλυτο είδωλο της εγκράτειας. Ο θείος που δεν πίνει ποτέ του. Θα πάρει ένα ποτηράκι μπροστά του με μοναδικό σκοπό να τσουγκρίζει και να εύχεται υγεία. (ΝΑΙ ΚΑΛΑ!). Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη μπεκροκανάτα έβερ. Καταφθάνει στο τραπέζι βρομοκοπώντας τσίπουρο και συνεχίζει. Τόσο πολύ το έχει φιλοσοφήσει που δεν πίνει ούτε νερό «για να μην τα μπερδέψει». Έχει κοκκινήσει ολόκληρος και τραγουδάει το λαϊκό άσμα θέλω να πιώ όλο το Βόσπορο. Το στόμα του έχει στραβώσει σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν έχει πάθει εγκεφαλικό. Σίγουρα θα κάνει μερικές ζημιές αλλά δεν βαριέσαι άσε τον άνθρωπο να διασκεδάσει.

(και 3,2,1 πάμεεε.. Θέλω να πιώ όλο το Βόσποροοο)

 

Η «σπαζαρχ… μετρητής» συγγενής

Για το τέλος φυσικά κράτησα την αγαπημένη μου συγγενή! Πρόκειται για τη θεία που ΠΑΝΤΑ κολλάει πάνω μου σα βδέλλα και μετρώντας τις μπουκιές μου με βομβαρδίζει ανελέητα με τις φράσεις, «αρκετά έφαγες Μιχαλάκη», «φτάνει τόσο», «καλύτερα να μη φας άλλο», «δε θα σε θέλουν τα κορίτσια Μιχαλάκη». Τόσο πολύ την αγαπώ, που ψάχνω απεγνωσμένα τον αόρατο μανδύα του Χάρι Πότερ για να τον ράψω πάνω της, ως δώρο φυσικά. Τόσο πολύ της αρέσει να με φροντίζει που μόλις ετοιμαστεί το αρνί, παίρνει το πιάτο μου και μου λέει ‘’θα σου βάλω εγώ να φας’’ πετώντας μου 2 κομματάκια τα οποία δεν φτάνουν ούτε μέχρι το δόντι μου..

(Φύγε από δίπλα μου θεια και μη με τσιγκλάς, μη βάλω ολόκληρο το αρνί στην πλάτη μου και αρχίσω να τρέχω..!)

 

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι το χιούμορ αποτελεί μία μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας που στοχεύει στο να προκαλέσει γέλιο. Ωστόσο, δεν αντιλαμβάνονται όλοι άνθρωποι το χιούμορ με τον ίδιο τρόπο με συνέπεια να δημιουργούνται κόντρες και φιλονικίες.

Στις μέρες μας το καλό χιούμορ σπανίζει. Αυτό οφείλεται κατά τη γνώμη μου, στην αποξένωση των ανθρώπων και στον υπέρμετρο εγωισμό που καταβροχθίζει το σημερινό άτομο, το οποίο έχει την τάση να προσωποποιεί φράσεις και καταστάσεις με αποτέλεσμα να παρεξηγείται, αποτρέποντας τους γύρω του να χρησιμοποιήσουν το χιούμορ ως μέσο επικοινωνίας και προσέγγισης. 

Μήπως ταυτίστηκες με κάποιον από τους παραπάνω;

Τα λέμε στο επόμενο άρθρο..

 


Μοιράσου το!

Σχετικά άρθρα