Ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ευρώπης

olympiacosfc
Μοιράσου το!

Χριστός Ανέστη αγαπητοί μου φίλοι. Στο προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στο ραντεβού του Ολυμπιακού με την ιστορία. Το ραντεβού αυτό δόθηκε σε ελληνικό έδαφος και η ιστορία θα γραφόταν με την κατάκτηση του τροπαίου της UEFA Conference League. Αν το έχασες ή θέλεις να το ξαναδιαβάσεις πάτησε εδώ.

Στο σημερινό άρθρο, αναφέρομαι στην τεράστια επιτυχία του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας που ονομάζεται Ολυμπιακός, ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο της UEFA Conference League, κάνοντας υπερήφανους τους οπαδούς του αλλά και όλους τους Έλληνες.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου του 2024, επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στο γήπεδο «OPAP ARENA», ο Ολυμπιακός φόρεσε την ευρωπαϊκή του φανέλα και με μία συγκλονιστική εμφάνιση κατάπιε τη Φιορεντίνα και κατέκτησε επάξια το Κύπελλο της UEFA Conference League.

Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 116’ λεπτό (26’ λεπτό της παράτασης) της αναμέτρησης, όπου ο μαροκινός σκόρερ Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε το γκολ το οποίο έκρινε την αναμέτρηση και έστειλε εμάς τους Ολυμπιακούς αλλά και όλους τους Έλληνες στον έβδομο ουρανό.

Έτσι λοιπόν η ιστορία έγραψε Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0,  με τον Ολυμπιακό να γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα σε επίπεδο συλλόγων και ανδρών (μην ξεχνάς ότι μερικές εβδομάδες νωρίτερα η Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης), που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βασιλιά των σπορ δηλαδή στο ποδόσφαιρο.

Συνεχίζοντας, η αλήθεια είναι και πιστεύω θα συμφωνήσεις μαζί μου εφόσον είσαι οπαδός του Ολυμπιακού, ότι αμέσως μετά τη λήξη αυτού του ιστορικού αγώνα κάθε οπαδός του Ολυμπιακού σκέφτηκε τον άνθρωπο που τον έκανε να προσκολλήσει και να γίνει ένα με αυτόν τον τεράστιο σύλλογο.

Το πρόσωπο αυτό (συνήθως κάποιος συγγενής), ήταν το πρώτο άτομο με το οποίο θέλησες να μοιραστείς τη χαρά και τη συγκίνησή σου αλλά και να του εκφράσεις τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη σου που σε ’’έκανε’’ Ολυμπιακό.

Ακόμη και αν το πρόσωπο αυτό δεν βρίσκεται σήμερα στη ζωή, δεν λησμόνησες να το μνημονεύσεις και να το ευχαριστήσεις γεμάτος συγκίνηση και με μάτια βουρκωμένα.

Επιπλέον, ως φυσικό επακόλουθο το οποίο αποτελεί και παράδοση των Ελλήνων, στήθηκαν ολονύχτια «πανηγύρια» σε ολόκληρη τη χώρα με όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού να γιορτάζουν μέχρι το πρωί την τεράστια επιτυχία της ομάδας η οποία την φέρνει στην Ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.  

Στα αξιοσημείωτα αυτής της τεράστιας βραδιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν η κατάθεση κασκόλ και στεφάνου από οπαδούς του Ολυμπιακού στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης, και η συγκινητική στιγμή που ο μικρός Γιαννάκης (οπαδός του ΠΑΟΚ) σηκώνει το Κύπελλο.

Επίσης, δεν θα λησμονήσω να αναφερθώ στον πρωτομάστορα αυτής της ομάδας ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ιδιοκτήτη και πρόεδρό της, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος με πολύ προσωπική προσπάθεια αλλά και επενδύοντας πάρα πολλά εκατομμύρια, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το όνειρο του κάθε Ολυμπιακού να γίνει πραγματικότητα. Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του τελικού, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.

Πριν κλείσω και όντας οπαδός του Ολυμπιακού, θα ήθελα να αφιερώσω το βαρύτιμο τρόπαιο στα 21 θύματα της θύρας 7, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. 8-2-81

Κλείνοντας, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να κρύψω τη χαρά μου για αυτή την τεράστια επιτυχία. Από το πρωί της Τετάρτης έπιανα τον εαυτό μου να κοιτάζει συνεχώς το ρολόι ανυπομονώντας να φτάσει η ώρα του τελικού. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι παλμοί και η αγωνία μου χτύπησαν κόκκινο και η στιγμή που μπήκε το γκολ με βρήκε να πανηγυρίζω ζητωκραυγάζοντας.

Τα τελευταία λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης μου φάνηκαν αιωνιότητα και σίγουρα τα όρια της υπομονής μου ξεπεράστηκαν. Ωστόσο, η στιγμή όπου ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης σηκώνει το κύπελλο, θα μείνει στην ιστορία και χαραγμένη με χρυσά γράμματα στην καρδιά κάθε οπαδού του Ολυμπιακού.

Η μαγική βραδιά της 29ης Μαΐου του 2024 θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη βραδιά του Ολυμπιακού μέχρι την επόμενη. Από μικρή ηλικία, όλοι μας ονειρευόμασταν να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλου με την αγαπημένη μας ομάδα. Ε λοιπόν η στιγμή αυτή έφτασε και πλέον μπορώ να το βροντοφωνάξω..

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Τα λέμε στο επόμενο άρθρο..

 


Μοιράσου το!

Σχετικά άρθρα